Видатні чемпіони з фітнес бікіні відрізняються тим, що мають щось особливе та щось відмінне, а не просто хорошу форму. Оксана Бригідир має елегантність, харизму і особистість, що відрізняє великих спортсменів.

Серед її численних перемог можу відзначити, що вона є абсолютною чемпіонкою любительскої «Олімпії», абсолютною чемпіонкою Арнольд Класик Європа, абсолютною чемпіонкою Європи, чемпіонкою світу.
В даний момент спортсменом IFBB Elite PRO, де у кінці 2018 року в Канкуні, Мексика, також отримала першу перемогу як професійний спортсмен.

 

Oksana Brighidyr Elite PRO Winner Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єрі

 

Оксана, ласкаво просимо до ТК10 і дякую вам за це інтерв’ю. Після стількох перемог за ці роки, як спортсмен-аматор, ви починаєте свою кар’єру як професійний спортсмен. Які ілюзії та цілі у вас на цьому новому етапі, як професійної бікіні?

 

Дякую! Насправді цілей багато, так як для мене це абсолютно новий етап кар’єри. Я рада що поїхала у Мексику і отримала там свою першу перемогу в про девізіоні, що дало мені можливість автоматично потрапити на чемпіонат світу про. Тому всі сили і цілі спрямовані насамперед туди.Також планую виступати осінню на декількох турніра. Звичайно цілі поставлені найвижчі та переможні!

 

 

Oksana Brygidyr World Chambion 2018 02 Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єріВи чемпіонка Європи, чемпіонка світу, чемпіонка Арнольда Класика … у вашій довгій кар’єрі ви отримали багато важливих перемог. Яка з цих перемог була для вас особливою?

 

Важко сказати, яка саме перемога була особливою. Усі перемоги давались нелегко і в кожний свій вихід я вкладала максимум емоцій, сил, часу та грошей! Можу сказати, що кожна з них по-своєму особлива. Навіть не скільки перемога, а люди які оточують, команда і підтримка!!! Можу сказати, що останні мій Чемпіонат світу для мене був по-справжньому особливий, так як це останній мій турнір в аматорах і хотілося піти красиво з перемогою. І все так і склалося) Емоційно з колосальною підтримкою команди. Це був особливий турнір.

 

Деякі «фахівці» на початку вашої кар’єри думали, що ваше тіло не підходить для бікіні, але з вашими перемогами ви встигли змінити думку кожного, довести свою цінність як спортсмена і стати еталоном у цій категорії. Скільки ви еволюціонували особисто і розумово протягом всього цього часу?

 

Зізнаюць цей етап був емоційно складним і боротися з масами було важко. Думаю всеж таки сила характеру, колосальна робота над собою та чітко поставлені цілі зробили свою справу. Ніхто не зміг схилити мене в сторону іншої категорії. З кожним новим виступом, я все більше розуміла яким саме має бути моє тіло і що хочуть бачити судді, і чітко працювала над цим, візуалізувала, і бачила себе лише з золотом.

 

Oksana Brygidyr Europeo 2016 03 Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єрі

 

Я хочу запитати вас про 2017 рік, це був важкий і важливий рік для спортсменів. Це був перший рік світового рейтингу IFBB Elite, і всі спортсмени хотіли набрати бали, щоб досягти першого місця в рейтингу. Крім того, чемпіонат світу пройшов у грудні, і всі спортсмени приїхали дуже втомленими. Як ви пам’ятаєте досвід цього року?

 

Одним словом важко. Було надзвичайно важко і фізично, а ще більше морально, так як боролася я за перше місце була постійна увага і підігрівання ситуації… Це був колосальний досвід для мене, як для спортсменки. Я вижала з себе максимум і стала третьою. І просто рада, що цей рік закінчився а ще більше рада, що такі випробування показали хто є хто, і хто чого вартий як людина.

 

 

Oksana Brygidyr 2 Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єріХотілося б дізнатися початок вашої історії. Кожна людина приходить в спортзал з різних причин. Якою була ваша причина почати тренування в тренажерному залі?

 

Моя історія надзвичайно проста і я думаю, що багато жінок приходять в зал власне з такої причині. В 2012 році я стала мамою і після пологів вирішила привести тіло в форму. Через чотири місяці після народження сина я пішла в тренажерний зал, зовсім не розуміючи, як працювати з цим усім. Методом проб і помилок я сама почала тренуватися досить непогано, а ще через 6 місяців у мене зявився тренер.

 

І що саме це спонукало вас до початку змагань у категорії фітнес-бікіні?

Запропонував тренер. Я не зразу погодилась на це, так як не розуміла, що таке фітнес-бікіні, і що там треба робити. Позаймавшись ще певний час, від тренера була знов пропозиція виступити і на цей раз я погодилась. Так і почалась моя кар’єра у фітнес бікіні.

 

 

 

Oksana Brygidyr 4 Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єріЧи були у вас спортсмени, якими ви захоплювалися або були для вас еталоном, коли ви почали свою кар’єру спортсмена?

 

Звичайно були – наша спортсменка-чемпіонка Алла Семенова. Її образ і тіло дуже надихали.Так, як вона стабільна чемпіока своєї категорії, це і було орієнтиром та образом, як має виглядати фітнес-бікіні. Це був старт. Зараз більше працюю над собою і своїм образом, і не можу сказати, що хтось для мене є орієнтиром, лише я сама)

 

Ми бачили ваші фотографії на багатьох семінарах, що засвідчують, як приклад позиції фітнес-бікіні виконані правильно. Коли чемпіонат закінчується, всі говорять про те, чи була представлена хороша форма, але, на вашу думку, наскільки важливі інші фактори, такі як харизма, особистість, подача, макіяж, купальник, які використовуються для отримання перемоги?

 

Безумовно важливо все: загальний образ, подача, харизма і т.д. Але всеж таки, на мою думку, на першому місці має бути форма, так як оцінюють тіло, в першу чергу мають враховувати пропорції, якість та тонус шкіри. Друге місце я б віддала позуванню та подачі. А трете макіяжу купальнику та образу. Не завжди усі три аспекти співпадають і є багато прикладів, коли виграють дівчата з не ідеальним макіяжем чи зачіскою, подачею, але з хорошими пропорціями і це правильно, так як оцінюють тіло. Звичано добре коли усі три аспекти співпадають і в результаті получається еталонний образ чемпіонки.

 

Oksana Brygidyr World Chambion 2018 01 Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єрі

 

Упродовж цих років, безумовно, ви також мали забавні пригоди або помилки початківців. Не могли б ви сказати нам, який ви особливо пам’ятаєте?

 

Впринципі практично завжди усе було по плану, але є один момент, який я не забуду ніколи. Олімпія (Марбелла, Іспанія) я відвиступала та виграла свою категорію і нам оголосили, що абсолютна категорія буде виступати завтра. Але ніхто не повідомив коли, і в ночі було прийнято рішення, про яке ніхто не знав, що абсолютка буде виходити практично з самого ранку. Звичайно я про це не знала і на наступний день спокійно готувалася до свого виходу не раніше обіду. Без макіяжу, укладки і гриму я спокійно сиділа на балконі і пила каву, коли прийшло повідомлення на вайбер, що мій вихід через 20хв. Було все: сльози,паніка,крик… Я скинула в сумку усе, що попало під руку і за дві хвилини вибігла з номеру. Зрозуміло, що гримували мене в великій паніці і я вже думала що все пропущу, але справилась і всеж таки вийшла на сцену.

 

 

Oksana Brygidyr Mr Olympia amateur 2017 Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єрі

За межами світу фітнесу, що вам найбільше подобається робити у вільний час?

 

Як не дивно, займатись фітнесом. Я люблю спокійно займатись в залі, нікуди не спішити і насолоджуватися процесом. На сушці таке буває рідко.Тому коли у мене міжсезон я намагаюсь максимально відчути кайф від тренувань. А якщо ми повністю абстрагуємось від фітнесу, то я люблю кататися на лижах. Хороша заміна кардіо в зимовий період.

 

Які заборонені продукти під час підготовки до змагань, перед якими вам найважче встояти?

 

Я дуже люблю солодке та мучне і на сушці особливо хочеться, але я розумію, що або форма і перемога, або солодощі і поразка.

 

 

 

 

Oksana Brygidyr 6 Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єріВи стали взірцем для багатьох дівчат по всьому світу. Бікіні – це дуже суб’єктивна категорія, в якій важко завжди бути на вершині. Якими якостями, на вашу думку, має володіти спортсменка з фітнес-бікіні щоб стати чемпіонкою?

 

Дякую.Особисто для мене не субєктивний. Це швидше до суддів питання. Але спортсмен однозначно має мати шалену витримку і велику ціль, лише тоді все получиться.

 

І яку пораду ви давали б дівчатам, які хотіли б змагатися у фітнес-бікіні?

 

Вміти оцінити себе правильно це дуже важливо так, як генетично не всі створені для цього спорту і це потрібно розуміти. А порада, якщо ви всеж таки оцінили себе правильно – тільки вперед до перемог, якщо насправді горіти, хотіти, вірити і робити то результат не заставить себе чекати.

 

 

Коли ви закінчите свою кар’єру, як діюча спортсменка, чи хотіли б ви продовжувати бути частиною цього світу, як суддя або допомагаючи перемогати іншим спортсменам?

 

В якості судді не думаю. А готувати до змагань тільки за. Зараз якраз готую дівчину до змагань. Також активно навчаю позингу і роблю купальники для виступу під власним брендом (@bikidirsha_suit). І це приносить найбільше задоволення.

 

Oksana Brygidyr Arnold 2017 Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єрі

 

Наприкінці, я хотів би вас запитати, що за роки виступів у фітнес-бікіні, змінили у вашому житті?

 

Дуже багато! Надзвичайно багато! Це абсолютно нове життя для мене і коли в цьому новому житті все складається так, як цього хочу я, це приносить величезне задоволення. Нові знайомства, друзі, нові країни, емоції. Просто новий етап життя, в якому я себе втілюю повністю.

 

Оксана, велике спасибі за це інтерв’ю, було дуже приємно трохи більше про вас дізнатись.
Бажаю вам багато успіхів у майбутньому!

 

Oksana Brygidyr SL01 Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єрі
Oksana Brygidyr SL02 Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єрі
Oksana Brygidyr SL03 Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єрі
Oksana Brygidyr SL04 Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єрі
Oksana Brygidyr SL05 Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єрі
Oksana Brygidyr SL06 Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єрі
Oksana Brygidyr SL07 Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єрі
Oksana Brygidyr SL08 Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єрі
Oksana Brygidyr SL09 Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єрі
Oksana Brygidyr SL10 Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єрі

 

Oksana Brygidyr cover UKR Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єрі

Оксана Бригідир

IFBB Elite PRO Bikini Fitness

 

 

instagram new Оксана Бригідир: Зараз починається новий етап у моїй кар'єрі